MJ-FCS modul


 

Bakgrund

Jag bygger järnvägsmoduler enligt MMM2R-2-1 / Västeråsmodulstandarden och vill även föra in FCS (Faller Car System) på dessa och översatt järnvägsspåren till "trafikvägar" vilket gör det möjligt för att FCS vägen att få en fast position.

 

Så till exempel ligger järnvägsspåret på 140mm in på modulen från kanten närmast åskådaren och lämplig position här för vägen blir 340mm från samma kant.

Bilden visar en skiss (radierna i järnvägen är fel) till överkörnings modul för att bryta ut vägen till höger i bilden.
Om man ansluter en till modul till höger om denna som tar tillbaka järnvägsspåret till normala 140mm så har man gjort en bra utbrytning av vägen.

 

I bakkant på modulen finns en fast "exit" väg som får ligga var som helst på modulens långsida, men inte närmre modulens kortkant än 145mm för att få plats med kurvor om vägen ska svänga mot kortsidan på modulen.

Vägens tjocklek är en rekommendation på 3mm, bredden är baserad på Fallers första utgåva med pappväg och klistermärke som vägyta vilket var 100mm i bredd.

 

Elektronik

Vare ägare till Mj-FCS modul är ansvarig för att inga krockar uppstår på grund av logiska bomber i styrsystemet i dennes modul.

Sensorer som är vanliga nu är IR och magnetiska som.

 

Rak normalmodul

Exempel liten by/stad med genomfartsväg.

 

Transportmodul

Detta avser en enklare väg som är monterad under tågmodulerna för att transportera FCS fordonet till en annan MJ-FCS modul.

 

Publicerad 2015-01-07, 6:05:02.
Senast uppdaterad 2015-04-06, 20:15:00.